Skip to main content

Datamo Blog

Onze collega's vertellen over hun ervaringen, kennis en meer... Samen gaan we in gesprek over onze gezamenlijke passie: Data 

1 jaar thuis bij Datamo

Great things never come from staying in your comfort zone.

Zo dacht Marc van Buuren ook toen hij besloot over te stappen naar Datamo. Inmiddels kijken we terug op een mooi, leerzaam en bewogen jaar.
Benieuwd naar zijn verhaal?

Big data document migratie

Big Data document migratie, wat houdt dat in? Wat is fuzzy matching? En hoe werken onze collega’s samen voor de beste resultaten?

Collega’s Marijn Nieboer en Lorenz Kort gingen in een open gesprek over hun eigen ‘migratie’ naar het Datamo team en de interessante opdracht bij Mileway. 

 

 

De gedachte achter het "Thuis van"

Gerrie van Wanrooij vertelt over het 'thuis van', de visie van Datamo en Entrador. Een mooi, tastbaar en persoonlijk verhaal. 

De voordelen van detachering

Onze collega Mira Nooren geeft een kijkje in de wereld van detachering. Herkennen jullie deze 8 voordelen?

 

 

Het pad van een Data Scientist

Onze collega Amir Kalloe schrijft over zijn pad naar de rol 'Data Scientist'. Zo vertelt hij over het onderscheid van andere data specialisten, hoe deze rollen met elkaar in verbinding staan en de inhoudelijke verschillen.

Grip op data: Een samenwerking met Vasco Consult

BEGRIJPEN, BEHEERSEN, BENUTTEN

De rol van data in organisaties wordt steeds belangrijker. Maar hoe kun je echt waarde uit je data halen? Daar is meer voor nodig dan techniek alleen. Het gaat ook om betekenis, datakwaliteit, proces uitvoering, zinvolle analyses en nog veel meer. 

Christien Visser (Datamo) en René Wildöer (Vasco Consult) vertellen hierover aan de hand van een project bij een middelgrote B2B dienstverlener.