1 jaar thuis bij Datamo

Een blik op mijn eerste jaar als data specialist bij Datamo. Hoe ik hier gekomen ben, van een vast contract bij een grote Nederlandse bank naar een éénjarig contract bij een consultancy bedrijf. Mijn verhaal staat hier beschreven.

Iets meer dan een jaar geleden had ik mijn eerste gesprek in Amersfoort bij Datamo. Gehuisvest in een ‘oud’ pand wat van binnen prachtig is opgeknapt met een modern smaakje. Een mix tussen klassiek en strak zorgt voor een fijne werkomgeving. Mijn eerste gesprek had ik meteen zeer positief ervaren. Datamo biedt een persoonlijke aanpak met heel veel ruimte voor mogelijkheden, veel inspraak in opleidingen, projecten en activiteiten binnen een ondernemend bedrijf. Datamo plaatst data specialisten bij verschillende opdrachtgevers. Het werken bij een klant begint met reageren op opdrachtomschrijvingen die van een breed spectrum opdrachtgevers komen. Van de gemeente Amsterdam tot de KLM, van Ahold tot Nike. Aangezien Datamo een jong bedrijf is, kon ik mij naast het reageren op opdrachten ook bezig houden met praktische zaken binnen Datamo.

"Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van interne medewerker naar data specialist bij Datamo, waar ik geen moment spijt van heb gehad."

Veel verschillende opdrachtomschrijvingen zijn voorbij gekomen en op enkele hiervan heb ik ook gereageerd. Iets dat nieuw voor mij was, het schrijven van meerdere motivatiebrieven en het perfectioneren van mijn C.V. Tussen de opdrachtomschrijvingen kwam de opdracht bij een grote financiële instelling online waar ik op gereageerd heb.

"Een persoonlijke aanpak met heel veel ruimte voor mogelijkheden."

Qua omschrijving een leuke opdracht die goed aansluit op mijn ervaring, ambitie en interesse. Na 2 gesprekken te hebben gevoerd werd ik (zoals genoemd) aangenomen voor deze opdracht. Nu zit mijn eerste jaar bij Datamo erop en heb ik al 10 maanden mogen werken aan een super interessante en leerzame opdracht. Hier heb ik veel kunnen leren van andere collega’s en alle mogelijkheden gekregen om mijzelf te ontwikkelen, via Datamo en via de opdrachtgever. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van interne medewerker naar Data specialist bij Datamo waar ik geen moment spijt van heb gehad. Met veel plezier zie ik de toekomst tegemoet vol leermomenten, maar ook de mogelijkheden om andere sectoren te ontdekken met de zekerheid van een vast contract.

Ben jij een data specialist en wil je meer weten over Datamo? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Door Marc van Buuren


Copyright 2019 © Datamo B.V. - Algemene Voorwaarden